Aanvullende behandelingen

Sentebibu Acupunctuur biedt meer dan alleen acupunctuurbehandelingen. massage en vacuümtherapie (cupping) bijvoorbeeld. Ook kruidentherapie, behandeling met moxa, voedingsadviezen en - heel belangrijk - (meditatie)oefeningen die u zelf kunt doen om uw gezondheid te verbeteren.

Moxa

Acupunctuurpunten kunnen we ook direct behandelen door deze te verwarmen.Dat doen we door moxa (gemaakt van het kruid bijvoet) erboven te branden.
De moxa wordt opgerold tot een soort sigaar. Ook is het mogelijk een stukje moxa op een acupunctuurnaald te plaatsen en boven een acupunctuurpunt te verbranden.

Massage

Sentebibu Acupunctuur biedt ook massage. Dit heeft als doel u te laten ontspannen zodat het effect van onze therapieën optimaal is. Wij behandelen u op of rond de aangedane lichaamsgebieden of acupunctuurpunten. Vooral voor mensen met een burn-out of atroseklachten kan dit een welkome aanvulling zijn op onze acupunctuurbehandeling. Lees ook onze behandelinformatie over massage.

Vacuümtherapie (cupping)

Cupping of vacuümtherapie is een methode die we gebruiken om de bloedcirculatie op bepaalde lichaamsplekken te bevorderen en pijn op te heffen.
Lees meer

Chinese Kruidentherapie

Naast acupunctuurbehandelingen maken wij ook gebruik van wat meestal Chinese kruidentherapie genoemd wordt. Deze benaming klopt eigenlijk niet helemaal. Want de kruiden die volgens deze therapeutische methode worden gebruikt, bestaan niet alleen uit plantendelen zoals ginseng en gember, maar ook uit dierlijke materialen, schelpen en mineralen.
Lees meer

Voedingsadviezen

Als ondersteuning bij onze therapeutische behandelingen bieden wij u ook eenvoudige, praktische voedingsadviezen. Zo raden we mensen die voortdurend verkouden zijn of veel last hebben van geïrriteerde slijmvliezen af om veel melk en kaas te gebruiken.