Oefeningen

Wij vinden het belangrijk u ook mogelijkheden te bieden om zélf bij te dragen aan het stimuleren van uw gezondheid. Dat doen we door u te voorzien van dieetadviezen en  speciale oefeningen. Dat kunnen meditatie-oefeningen zijn, bijvoorbeeld als u last heeft van stress of een burn-out. Of oefeningen om uw spieren te versterken en uw gewrichten zo soepel mogelijk te houden als u atrose-klachten heeft.
Onder de knop downloads vindt u niet alleen al onze downloadbare behandelinformatie maar ook al onze oefeningen en dieetadviezen op een rij. Hieronder een voorbeeld van een meditatie-oefening.

meditaties

Chineng Qi Gong: de 100 Dagen Meditatie-oefening

 

Chineng Qi Gong is een meditatie-oefening die Sentebibu Acupunctuur in Den Dolder veel gebruikt. U doet deze oefening elke dag, gedurende 100 dagen. Heel belangrijk is dat u de cyclus van 100 dagen niet onderbreekt. Lukt het toch een keer niet of bent u het vergeten, dan is de serie onderbroken en begint u weer opnieuw bij dag 1.

De 100 Dagen Meditatie-oefening is zo eenvoudig dat mensen niet geloven dat het werkelijk resultaten kan geven.

Toch is het onze ervaring dat Chineng Qi Gong een aanzienlijk effect heeft als u dit dagelijks blijft doen. De oefening is verwant aan oefeningen die bij mindfullness gedaan worden. Beide komen uit de Boeddistische meditatiepraktijk.
Lees meer