Wanneer acupunctuur?


Bij ziekte, stress en grote inspanningen

Acupunctuur is niet leeftijdgebonden en geschikt voor mensen met uiteenlopende aandoeningen. Atrose bijvoorbeeld, een burn-out, migraine en chronische infecties. Maar acupunctuur is niet alleen voor zieke mensen. Ook als u een grote prestatie moet leveren, erg druk bent of last heeft van te veel stress kan acupunctuur helpen. Bijvoorbeeld om sneller te herstellen of om te voorkomen dat u echt ziek wordt.

Symptoom- en pijnbestrijding

Zowel acupunctuur als onze low level laserbehandeling zijn als therapie geschikt om bepaalde symptomen te bestrijden. Pijn bij een versleten knie bijvoorbeeld. Of blijvende pijn na een ongeluk. Ook als u in therapie bent, kan acupunctuur een geschikte aanvulling zijn bij het verwerken van emotionele problemen. Maar dit kan alleen in overleg met uw therapeut.

Acupunctuurbehandeling deels geschikt

Wanneer en in welke situaties zijn acupunctuurbehandelingen gedeeltelijk geschikt? Als u zwanger bent bijvoorbeeld. Dan kunnen we sommige punten wél maar andere zeker niet behandelen. Daarbij gaat het dan om punten die de bevalling kunnen opwekken.

In deze situaties geen acupunctuur

Er zijn ook situaties waarin acupunctuurbehandelingen echt onmogelijk zijn. We zetten de voorbeeld in één overzicht voor u op een rij.

  • Kort na een (zware) maaltijd en na een grote lichamelijke inspanning
  • Als u een aandoening heeft die eerst door een reguliere arts moet worden behandeld, zoals een longontsteking
  • Na overmatig gebruik van alcohol
  • Bij gebruik van prednison in hoge dosis - meer dan 10 mg per dag

Overleg altijd eerst

Acupunctuurbehandelingen zijn dus niet in alle gevallen en in elke situatie mogelijk. Daarom kunt u het beste eerst even met ons overleggen hierover. Samen bespreken we dan of acupunctuur in uw situatie zinvol is. Bel of mail voor een afspraak. Wij geven u graag advies!