Wanneer acupunctuur?


Bij ziekte, stress en grote inspanningen

Acupunctuur is niet leeftijdgebonden en bedoeld voor mensen met uiteenlopende aandoeningen zoals atrose, burn-out, migraine en chronische infecties. Maar acupunctuur is niet alleen voor zieke mensen. Ook als u een grote prestatie moet leveren, erg druk bent of last heeft van te veel stress kan acupunctuur u helpen. Om sneller te herstellen of om te voorkomen dat u echt ziek wordt.

Symptoom- en pijnbestrijding

Zowel acupunctuur als onze low level laserbehandeling kan een geschikte therapie zijn bij symptoombestrijding, bijvoorbeeld bij een versleten knie of blijvende pijn na een ongeluk. Verder is acupunctuur een geschikte aanvulling als u in therapie bent om emotionele problemen te verwerken. Dit is echter alleen mogelijk in overleg met uw therapeut.
Heel belangrijk: acupunctuur is niet in alle gevallen en in elke situatie mogelijk!

Wanneer geen acupunctuur

Acupunctuurbehandelingen zijn niet altijd in elke situatie mogelijk. Bij zwangerschap bijvoorbeeld kunnen een aantal acupunctuurpunten niet worden gebruikt omdat dit de bevalling opgang kan brengen. Andere punten kunnen weer wél worden behandeld. Per situatie bekijken wij wat in uw geval het beste werkt. 

In onderstaande situaties is een behandeling met acupunctuur absoluut niet mogelijk:

  • kort na een (zware) maaltijd en na een grote lichamelijke inspanning;
  • als u een aandoening heeft die eerst door een reguliere arts moet worden behandeld, zoals een longontsteking;
  • na overmatig gebruik van alcohol.
  • bij gebruik van prednison in hoge dosis - meer dan 10 mg per dag