Wie wij zijn


Arts-acupuncturist-Reinier van der Leij

Sentebibu Acupunctuur is gevestigd in Amsterdam en Den Dolder en opgericht door Reinier van der Leij. Hij studeerde Geneeskunde met als specialisme Huisartsengeneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarnaast voltooide hij de opleiding Antroposofische Geneeskunde bij de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen.

Master of Traditional Chinese Medicine

Na het behalen van zijn artsexamen volgde Reinier van der Leij een driejarige opleiding tot arts-acupuncturist bij de Nederlandse Artsen Acupuncturisten Vereniging (NVAA). In 2005 behaalde hij het certificaat Master of Traditional Chinese Medicine (TCM), inclusief het einddiploma Chinese kruidentherapie. Ook deed hij aanvullende studies bij het Zhe Jiang College of Traditional Chinese Medicine, een gerenommeerd universitair opleidingscentrum in Hang Zhou in China.

Erkende beroepsbeoefenaar

Reinier van der Leij is aangesloten bij de Artsen Vereniging voor Integrale Geneeskunde. Zoek op http://www.avig.nl/ onder Acupunctuur Artsen op plaatsnaam (Den Dolder) of naam (A.J.R. van der Leij). Daarnaast is hij BIG-gergistreerd (www.bigregister.nl, registratienr. 79022474701) en gecertificeerd lid van de Vereniging van Antroposofische Artsen.

Ruime ervaring

Reinier van der Leij heeft veel ervaring. Zo had hij acht jaar een antroposofische georiënteerde huisartsenpraktijk in Leeuwarden. Verder was hij vier jaar huisarts in het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers in Crailo. In 1998 vestigde hij zich als huisarts-acupuncturist met een eigen huisartsenpraktijk in Amsterdam-Zuidoost. Samen met een team van zorgprofessionals biedt hij zowel reguliere als complementaire zorg in combinatie met aanvullende therapieën.